Gyakori kérdések

Tulajdonosként lehetőség van arra, hogy más munkatársakat vonjon be az eDrink.hu használatába. A folyamatnak 2 része van, a meghívó küldése a rendszer használatához, valamint a munkatárs összekapcsolaása a kiválasztott bolt(ok)kal.

1) a jobb felső sarokban, a saját e-mail címünkre kattintva, a megjelenő 'Profil' menüben az 'Alkalmazottak' almenüben láthatjuk a munkatársainkat (csak e-mail cím). Amennyiben szeretnénk bővíteni a listát, az 'Új Alkalmazott' feliratra kattintva tudjunk meghívót küldeni kivánt személy e-mail címére.

Az új munkatárs e-mail-t kap a meghívásról, amit az e-mailben szereplő linkre kattintva tud elfogadni. Amennyiben van már regisztrációja, akkor további teendője az új munkatársnak nincs rendelést adhat le a számára kiválasztott boltoknak. Amennyiebn nincs regisztrációja, akkor az első belépéskor regisztrálnia szükséges.

2) a meghívó elküldése után van lehetőség arra, hogy a Profil menüben az Üzlet almenüben a bolt sora végén található ikonra kattintva megjelenő ablakban lehetséges az alkalmazottak hozzáadására. A megjelenő ablakban az adott munkatárs neve előtt található pipa jelzi, hogy adott munkatárs kezelheti-e a boltot.

'Mentés' gombra kattintva a képernyőn található kiválasztás mentése megtörténik.

Megrendelést leadni csak abban az esetben lehetséges, ha a boltot a gyártó jóváhagyta és elfogadta. Ekkor megjelenik a bolt neve az 'Új megrendelés' ablakban, aminek a kiválasztása után lehetséges a megrendelés leadása.

Tulajdonosként van lehetőségünk arra, hogy a munkatársainkat töröljünk ki a saját boltjaink tekintetében.

A Profil / Üzlet almenüben a bolt sora végén található ikonra kattintva lehetséges az alkalmazottak módosítása/törlése. A megjelenő ablakban az adott munkatárs neve előtt található pipat törölve, az adott munkatárs kezelési jogosultsága megszűnik.

'Mentés' gombra kattintva a képernyőn található kiválasztás mentése megtörténik.

Akciós ajánlat megrendelésére a 'Rendelések kezelése' / 'Új rendelés" menüpontban van lehetőség.

Az akciós ajánlatok megjelenítésére az 'Akciós ajánlatok' szűrő gombnak kell aktívnak lenni, ellennező esetben a 'Normál' termékek jelennek meg.

A termékek és akciós ajánlatok között keresni a bal oldali szűrők segítségével lehetséges.

A bal oldal tetején található rádiógombok segítségével lehet állítani, hogy "minden termék" vagy csak a már megrendelt termékek /akciós ajánlatok jelenjenek meg, valamint, hogy a normál árú vagy akciós ajánlatban szereplő termékek jelenjenek meg a képernyőn.

Ezen kívül kereshetünk

- a termék neve alapján (a termék nevének, vagy akár csak egy darabjának a beírásával)

- a termék márkája alapján (pl. Unicum, Hubertus, Fütyülős...)

- a termék kategóriája alapján (pl. keserűlikőr, pálinka, brandy...)

- a termék űrmértéke alapján

- a termék kiszerelése alapján (darab vagy tálca)

A kiválasztott szűrés után a lista azonnal módosul, a szűrés törlésével a teljes lista látható ismét

Normál termékek és akciós ajánlatok a rendeléshez addig rögzíthetők, ameddig azok a 'Mentett rendelések' listában találhatók.

A kívánt sor végén a CERUZA ikonra kattintva van lehetőségünk ismét megnyitni a rendelést. A megjelenő összesítés ablakban csak a már kosárban levő termékek mennyisége módosítható, amennyiben új terméket szeretne hozzátenni, akkor a 'További termékek' gombra kattintva jelenik meg a rendelhető termékek listája

A módosítás elvégzése után a 'Mentés' gombra kattinva a módosítást a rendszer rögzíti, a 'Mégse' gombra kattintva minden módosítás elveszik.

Normál termékek és akciós ajánlatok a rendelésből mindaddig törölhetők, ameddig azok a 'Mentett rendelések' listában találhatók.

A kívánt sor végén a CERUZA ikonra kattintva van lehetőségünk ismét megnyitni a rendelést.

A megjelenő összesítés ablakban

- normál termékek a termék mögött található KUKA ikonnal törölhetők

- az akciós ajánlatok kizárólag egyben, az ajánlat neve mögött látható KUKA ikonnal törölhető.

A módosítás elvégzése után a 'Mentés' gombra kattinva a módosítást a rendszer rögzíti, a 'Mégse' gombra kattintva minden módosítás elveszik.

A 'Rendelések kezelése" menü 'Mentett rendelések" és 'Elküldött rendelések' almenüjében láthatók az előzőleg rögzített és nagykeresekők számára továbbított rendelések.

A rendelések megjelenítésének sorrendje alapértelmezetten a rögzítés időpontja szerinti, de a fejléc megadott oszlopára kattintva lehetőség van ennek módosítárá is.

A "Rend. típ" oszlopban a kis fekete vagy zöld nyílra kattinva jelenik meg az adott rendelésben rögzített termék listája. Egyszerre csak 1 rendelés adatait lehet kinyitni. Amennyiben másik rendelést is meg szeretnénk nézni, annak a sorában szereplő nyílra kattintva az előzőleg kinyitott rendelés bezáródik, az új pedig kinyílik.

Amennyiben módosítani szeretné a a hírlevél küldésre adott engedélyt (akár engedélyezni, akár törölni szeretné), a képernyő jobb felső sarkában, a saját e-mail címünkre kattintva, a megjelenő 'Profil' menüben van lehetőség ezt megtenni.

Az egyek képenyőkön megjelenő sorok vagy termékek számát módosítani a lista sorai felett található legördülő menüből lehetséges (egyidejűleg 10-25-50 vagy 100 sor lekérése). Amennyiben túl sor sort kérünk le, a lista megjelenése egyre lassabb lehet nem megfelelő internet kapcsolat esetén.

A regisztráció törlése a jobb felső sarokban, a saját e-mail címünkre kattintva, a megjelenő 'Profil' menüben lehetséges, a "Felhasználó törlése" menüben. Szintén itt tölthetők le a rendszerben tárolt személyes adatok is a szabványos, "PersonalData.json" file formátumban. Ezt bármilyen txt szövegszerkesztő alkalmazással (pl notepad++), vagy a jobb egérgombra kattintva a Szerkesztést kiválasztva lehet meg nyitni. Lehetőség van a regisztráció során megadott adatkezelési engedélyek módosítására is.

A 'Mentett rendelések' listában található rendelések nagykereskedő számára történő elküldését a kívánt sor végén található a PIPA ikonra kattintva tehetjük meg. A gomb megnyomása után a megjelenő ablakban szükséges megerősíteni a szánékot. Az 'igen' gombra kattintva a rendelés nem módosítható, nem visszavonható az eDrink.hu felületen keresztül.

Amennyiben az elküldött/véglegesített rendelését mégis módosítani szeretné, kérjük vegye fel a kapcsolatot a megrendelésen szereplő nagykereskedővel.

A boltok karbantartása, új bolt rögíztése a rendszerben a 'Profil' menübe került át. A 'Profil'-t a jobb felső sarokban, a saját nevünkre kattintva jelenik meg, amire kattintva a személyes adataink, valamint cégeink és boltjaink adatainak módosítása lehetséges.

Jelszó emlékeztetőnél fordulhat elő, kérem jelentse a hibát a 'Kapcsolat' menüponton keresztül.

"Rend. Típ" oszlpoban megjelenő felkete ikonok jelzik, hogy normál, nem akciós csomagról van szó, a zöld ikonok az akciós ajánlatot jelzik.

Az eDrink.hu web oldal használata kizárólag kereskedelmi céllal, felnőtt felhasználók számára lehetséges. 18 évnél fiatalabb felhasználók a honlapra nem regisztrálhatnak, arról semmilyen információt nem kaphatnak, és a honlapon semmilyen tevékenységet nem folytathatnak.

A megrendelés mindaddig nem kerül a nagykereskedőnek továbításra, ameddig azt nem véglegesítik. A megrendelés véglesítése előtt korlátlanul lehet módosítani, vagy akár törölni is, utána a már nem. Megrendelést véglegesíteni akár a megrendelés lezárásakor, vagy az 'Rendelések kezelése" menüben a 'Mentett rendelések' listában lehetséges. Alatta, az 'Elküldött rendelések' listában találhatók az előző sikeres megrendelések.

Érdemes végig gondolni, hogy mi volt az utolsó jelszó, amit megadott az eDrink.hu felületen. Amennyiben nem sikerül visszaemlékezni, akkor a belépési ablakon található 'Elfelejtett jelszó'-ra kell nyomni, majd a rendszer segít az új jelszó létrehozásában. A jelszónak minimim 1 kis és nagybetűt, számot és speciális karaktert kell tartalmaznia.

Amennyiben nem kapta meg a megerősítő e-mailt, az 'Elfelejtett jelszó?' gombra nyomva lehetséges új e-mailt kérni és befejezni a regisztrációt.

Megrendelést leadni csak abban az esetben lehetséges, ha a boltot a gyártó jóváhagyta és elfogadta. Ekkor megjelenik a bolt neve az 'Új megrendelés' ablakban, aminek a kiválasztása után lehetséges a megrendelés leadása.

Fontos, hogy a regisztráció elfogadásáról minden esetben e-mailban értesíjük a regisztrált felhasználóinkat.

Az eDrink.hu web oldalt kizárólag regisztrált felhasználók használhatják. A regisztráció csak abban az esetben sikeres, ha a felhasználó a szükséges adatok megadása után, a eDrink.hu által küldött megerősítő e-mail segítségével jelszót hoz létre a felhasználó.